torsdag 9 januari 2014

Bagage

Skrev detta för länge sen som en anteckning på Facebook, fortfarande lika relevant tycker jag.. Är lite där just nu. Rannsakar mig själv, funderar på saker jag behöver förändra, förbättra, sluta eller börja med. Man måste ju börja nya året lite förnyad, eller hur?!

"När man är ung händer det oftast en hel del saker i ens liv, en del kan man påverka annat inte. En del av det dåliga som händer har en tendens att stanna kvar och bli ett slags bagage. En väska. En väska full med saker man bär omkring på som kanske i vissa stunder hindrar en att göra, se och uppleva bra saker med och hos andra människor. Kanske den där väskan är en bag, en mjuk gymbag som man kan gissa innehållet i om man trycker lite på den. Kanske är väskan en hård resväska, en sån där stor man drar bakom sig med två hjul som inte har blivit smorda, någonsin.


Kan det vara så att om man inte ibland i sitt liv öppnar väskan, tar upp det, granskar det i sömmarna, ser om det är något man kan göra sig av med för att väskan kan bli lättare att bära, stryker det lite, så kommer det in fukt. Fukt som sprider sig i väskan så att allt innehåll börjar lukta. Och, kanske om man har otur börjar bli mögligt när man bli äldre och det har fått ligga ett tag?

Om man däremot öppnar väskan ibland och vädrar innehållet, gör sig av med det man inte längre anser att man behöver eller det som helt enkelt har passerat "bäst före-datum", håller sig bagaget rent och fräscht då? Om man dessutom tar upp sakerna, granskar det i sömmarna, ser om det är något man kan göra sig av med och sedan viker det varsamt sakta ner i väskan igen. Då kanske det till och med håller sig någorlunda nystruket?"

Ha en fin torsdag!

Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Follow on Bloglovin