söndag 23 juni 2013

Vilpola


Midsommar svischade förbi i ett nafs! Vi hade en kort lista med "måsten", checkade av dem en efter en och hade en riktigt mysig dag. Min mamma var med och agerade mysigt sällskap och välbehövlig stöd i en trött liten familj.


I går var det dags att börja med renoveringen av det första rummet i huset, Vilpola, uterummet. Vårt hus lät byggas av en Finsk kvinna, det var klart 1952, hon lämnade huset till sina döttrar när hon dog. Den ena systern har bott här sedan dess tills vi köpte, om det är hon eller henns mamma som har döpt uterummet till Vilpola vet jag inte men det betyder enligt uppgift lusthus på Finska. 

Vilpola är mitt favoritrum i huset, stora fönster, öppen spis, utsikt över trädgården, massa plats för gäster...ett rum helt utan måsten! I våras sådde jag en del fröer där ute och de trivdes superbra eftersom solen ligger på hela dagen. 

Runt jul upptäckte vi att det kom in vatten från taket, det rann längs sponten. Det visade sig att det läckte in och att en del av en bjälke var genomrutten. Nu är den utbytt , läckan under kontroll och nästa steg är att dra el dit vi vill ha den. M får äntligen använda sin betongspårfräs och jag är lycklig över att få börja planera lampornas position och verkligen go intedningscrazy! Ser fram emot att sätta råspont och måla vitt...


Det kommer nog bli en och en annan inredningstidning under veckan..men det är ju så rooooligt! 

Ha en riktigt fin vecka.

Kärlek!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Follow on Bloglovin